woensdag 7 mei 2014

Voorbereidingen

5 mei: aftellen, nog twee maanden.

De meivakantie is voorbij. Weer even naar de camping in Luxemburg geweest. Heerlijke tijd gehad. Maar nu is het echt tijd om weer echt bezig te gaan met onze Florida vakantie. Hoewel.... Dagelijks lees ik het floridaforum of blogs. Ik adem inmiddels gewoon weer Florida!

In januari hadden we dus de vliegtickets geregeld, een auto, de villa in Westridge, Orlando en 1 toegangskaart tot de Seaworld, Busch Gardens en Aquatica pretparken. Inmiddels heb ik via de Ierse site van attractiontickets nog 4 entreetickets gekocht. Nu kunnen we met z'n allen de pretparken bezoeken.


Eerste hotelovernachting
Vrijdag in de namiddag landen we op Miami. Vandaar rijden we naar ons hotel in Miami North. We hebben gekozen voor een Best Western hotel. De vorige keer sliepen we in North Miami beach. Dat Best Western hotel is niet meer te vinden/te boeken... Raar, maar waar. Heel jammer, want het was voor ons vijven heel geschikt en aan het strand! Nu gekozen voor dit hotel. Er was een mooie aanbieding van Expedia hiervoor. En het is tegenover een winkelcentrum met een Walgreens en een Ross Dress for Less. Dat leek mij een geschikte locatie ;-)! We verblijven 3 nachten in dit hotel.

Grouponbon
Via groupon heb ik een bon gekocht voor de glazenbodemboot tocht in John Pennekamp Coral Reef State Park. Dit hebben wij 17 jaar geleden ook gedaan. Kijken hoe het er ook alweer uitziet.
Maandag 7 juli heb ik gereserveerd.

Rondrit
Naast de hotelovernachting in Miami en de villa in Orlando hebben we nog geen overnachtingen geregeld. Dit doen we net als de vorige keer gewoon op de dag zelf. Dus wie weet slapen we in Florida City op 7 juli, maar het kan ook zomaar Naples worden. Even zien hoe het loopt. We willen via de Golfkust richting Tampa. We maken sowieso een stop bij de pier van Naples. Ook de pier in Clearwater was de vorig keer zo leuk dat we daar ook naartoe willen. Het lijkt ons ook leuk om op een waterscooter te gaan. Hiervoor moet ik nog uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Na een paar daagjes strand/golfkust gaan we naar Orlando. Vanuit de villa zakken we weer rustig af naar Miami voor de terugreis. Maar daar denken we nu nog helemaal niet aan!


dinsdag 14 januari 2014


Tickets naar Miami


Eind 2013 bedachten we om weer naar Florida op vakantie te gaan. Vier weken vrij krijgen werd lastig... Plannen bijgesteld! 3 weken moet ook lukken.  En zo geschiedde. Pascal ging op zoek naar tickets met mooie vliegtijden. Rechtstreeks vonden we inmiddels onbetaalbaar, dus gekozen voor een overstap. Nu hebben we bij KLM tickets geboekt. We vertrekken vanaf Düsseldorf en vliegen via Atlanta naar Miami. Yeahaah!! Florida here we come again!!

Autohuur

Na het boeken van de tickets is Pascal direct op zoek gegaan naar een grote auto. Hij vindt het zo heerlijk om in een Tahoe of Traverse rond te rijden. Dus via sunnycars.de ook meteen een grote auto gehuurd. Ben benieuwd wat ze tegen die tijd voor ons hebben staan!

Planning

De tickets zijn binnen, de auto geregeld, nu nog een planning. Wat willen we zien, waar willen we slapen, wat gaan we doen? Willen we weer een villa huren? Oh heerlijk! Zo ontzettend leuk om weer van alles uit te zoeken!
Binnen twee weken hebben we tickets geboekt, de auto geregeld en nu ook een villa! We hadden weer via Homeaway.com contact opgenomen met de eigenaren van onze vorige villa. We twijfelden heel erg omdat we eigenlijk nooit twee keer naar hetzelfde willen. Maar de villa was zo mooi. Ons oog viel ook nog op een andere villa in Westridge. Ook met die eigenaren legden we contact. De keus was zo moeilijk dat we Minnies Sanctuary meldde dat we er nog twee nachtjes over wilden slapen. We konden niet kiezen. Maar toen kwam de verlossing. Zondag morgen checkte Pascal de site nog een keer van Minnies en toen bleek deze geboekt te zijn.... Nu was de keus voor ons gemaakt. Opluchting! Nu gaan we dus naar een villa in Westridge. Ook aan de 27. Maar nu ietsiepietsie noordelijker. Leuk!

Florida forum

Op het Florida forum heb ik een tip gelezen over een entreepass voor Seaworld, Busch Gardens en Aquatica. Je kunt dan de parken in, gratis parkeren en korting op eten en merchandise. Hiervan heb ik er een gekocht. Nu nog vier pretpark passen kopen voor de anderen. Maar dat wil ik weer via attractionticketsdirect.de doen. Dan ook nog bedenken of we naar Universal willen...De kids willen dat graag. Maar we gaan eerst even kijken of dat allemaal wel in de planning past.

De ideeën voor de trip zijn weer volop aanwezig. Dus nu even de tijd nemen om na te denken hoe we de tijd ongeveer gaan inrichten. Een hotelovernachting boeken voor Miami is nu een dingetje waar ik naar speur. De volgende keer heb ik dat vast geregeld.

Tot dan,
Marlieke 14 januari 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten