dinsdag 8 juli 2014

di 8-7: Everglades

Wat een fantastisch ontbijt hadden we vanochtend in het Hampton Inn in Homestead. Daan en ik hebben een wafel gemaakt. Er waren omeletten, gekookte eieren, vers fruit, yoghurt, bagels en muffins, cereals echt van alles. Nadat we ons buikje rond hadden gegeten zijn we op pad gegaan.

Everglades
We reden eerst naar het Visitor Center ter hoogte van Homestead. Dat was eigenlijk niet de bedoeling. Maar we letten even niet op. Bij die ingang dus omgedraaid.

We wilden nu eens naar de Shark Valley ingang. Daar rijdt een trammetje naar een uitkijkpunt. Op naar Shark Valley dus. Daar aangekomen moesten we nog ruim een uur wachten voordat het trammetje zou vertrekken. We liepen een rondje over de Bobcat trail. Het was super heet. Pascals tshirt was op zijn rug helemaal nat. Timo wenste dat het zou regenen... Om even af te koelen. Onderweg kwamen we heel veel vissen en schildpadden tegen. En ook veel aalscholvers en andere vogels. We liepen terug naar het Visitor Center. Hiervandaan kun je lopend, per fiets of met de tram naar het uitkijkpunt. Het is ongeveer 24 km heen en terug. Dus met dit weer doe je dat niet zomaar even.

Het trammetje
We hadden twee heel leuke dames die de toer verzorgde. Eén bestuurde, de ander vertelde wat we zagen. Veel vogels, bomen en moeras. Maar ook alligators!! Een stuk of 5 a 6. Twee jaar geleden 1. Dus wij zijn helemaal blij! De rit duurde 2 uur.

Esmée wijst naar een alligator

Nadat wij het uitkijkpunt verlaatte werd het steeds donkerder. Het begon heel hard te regenen en te onweren. In de tram zaten geen deuren en alleen het dak hield het water niet tegen. We werden dus behoorlijk nat! (dit was ook niet helemaal wat Timo bedoelde ;-) )En ondanks de muggenspray zijn we toch ook nog behoorlijk lek geprikt. Maar ach, je moet er wat voor over hebben om wildlife te zien. Na de tour zijn we in de auto gesprongen richting het hotel in Naples. De Tamiami trail (US41) is een weg waar maar geen eind aan komt. Echt supersaai en superlang.

Eten in de foodcourt
De navigatie bracht ons weer keurig bij ons hotel, Inn of Naples. Gisteravond via priceline geboekt. Ziet er weer keurig uit.


Onderweg naar het hotel reden we langs Coastland Center Mall. We wilden wel bij de foodcourt daar eten. Dus zo gezegd zo gedaan. En na het eten meteen maar even langs de winkels gelopen. Deze sloten om 21.00 uur. We werden er min of meer uitgekeken. Toen zijn we nog maar even langs de Walmart gegaan. Pascal en de jongens hebben hier een hengeltje gekocht. Misschien vangen ze morgen nog wat!
Nu is het dus weer tegen 00.00 uur. Tijd om te slapen.
Oh ja, net nog voor de komende drie nachten een hotel in Cape Coral geboekt. We slapen weer in een Hampton Inn hotel. Morgen ook weer ergens onderweg naar Nederland - Argentinië kijken.

3 opmerkingen:

 1. Hampton Inn hotels vinden wij ook een fijne hotelketen, zo leuk je eigen wafels bakken. Lekker veel wildlife gespot, alleen die muggen! Heel veel plezier in Cape Coral.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best grappig, jullie eerste foto van de Everglades is dezelfde als de onze. En als vele anderen waarschijnlijk ... Schitterende foto van die wolk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele leuke foto's!
  Heb weer zin om op vakantie te gaan :p

  BeantwoordenVerwijderen