vrijdag 25 juli 2014

do 24-7: dag Miami, dag Florida, hopelijk tot gauw weer!

Wat een heerlijk bed! Een hele hoge instap. Zacht matras. Zacht dekbed dat lekker geparfumeerd ruikt. Dit was echt een goede afsluiting van onze vakantie. Als we wakker worden ontbijten we met een croissantje en een jus d'orange op de kamer en lopen om 9 uur richting de pool.

Laatste keer zwemmen
Er is niemand. Pascal loopt met zijn videocamera in het rond en ik fotografeer de boel.

Bij binnenkomst van de pool liggen er handdoeken, water met limoen en zonnebrandcreme
 
 

De kinderen zwemmen uiteraard. In de loungeset blijkt naast een koelkast en een tv ook een kluisje te staan. We leggen onze spullen daarin en zwemmen en bubbelen nog even mee. Ondertussen is het gaan spetteren. Maar het deert ons niets. Wij zijn toch al nat. ;-)

Uitchecken
Over 10-en gaan we het bad uit. Nog even douchen. Koffers dichtmaken en Pascal rijdt de auto voor. We rijden naar de receptie om uit te checken.
Fontein bij de receptie 

Ik vraag aan de receptioniste of we ergens naar een mooie uitzicht kunnen kijken. Ik had namelijk vanmorgen tijdens mijn rondje op het resort een enorm balkon gezien. De receptioniste is heel vriendelijk, al het personeel eigenlijk, en loopt met ons mee. Ze opent een deur. Op het bordje staat Ballroom. Wow, wat is dit dan voor enorme zaal. Hij is helemaal leeg. Ze begeleidt ons naar het balkon wat er bij hoort. We hebben een prachtig uitzicht over de tuin en de bijbehorende golfbaan. Ze vertelt dat de ballroom bv gebruikt wordt voor weddings/trouwerijen en dat je als je wilt ook het balkon er bij kan huren. Het is echt schitterend.Ze neemt ons nog mee naar een motor die in het hotel staat. Deze is opgepimpt door de mannen die hierover ook een tv serie hebben. American Chopper op Discovery. Dan lopen we weer terug naar de ingang en verlaten het hotel.

Aftanken en inleveren van de auto
Nog even de tank hier vol gooien. We tanken voor 3,49 dollar. Later zie ik dat ze bij de airport Rental Return ook een Shell hebben. Die vraagt gewoon 4,95 per gallon. Goed dat we het dus bij het hotel hebben gedaan. Na de autorit van gisteren mochten we toch weer 50 dollar betalen.

Voor we het weten zijn we bij het Return punt. We halen alles uit de auto. Laten de koelbox en drinken achter en gaan met de lift richting de metromover. Om 2 uur vertrekt onze vlucht. Het is inmiddels tegen 1 uur. De koffers leveren we in. Die worden doorgelabeld naar Dusseldorf en wij gaan door de controle. Het vliegtuig staat er nog niet. De mannen nemen nog een broodje bij Starbucks. De meiden een american chocolat chip cookie!
Wachten op de vlucht van Miami naar Atlanta


Ondertussen is het vliegtuig ook eindelijk aangekomen. De mensen er uit. Even geduld nog voor ons. En net voor het tijdstip dat wij eigenlijk op zouden stijgen mogen wij boarden. We hebben een overstap van een klein uurtje. Het wordt dus nog even spannend op deze manier. Het is een klein vliegtuig dus iedereen is zo aan boord. We kunnen snel vertrekken.
Het is super helder. Hier zie je downtown Miami en de weg naar Miami Beach
Lichte stress
Onderweg naar Atlanta blijkt er onweer en storm boven het vliegveld te hangen. We moeten even circkelen voordat we mogen landen. Pfff. Spannend. De overstap wordt wel steeds korter zo. Inmiddels hebben we nog een klein half uur voordat ons vliegtuit opstijgt. Dat wordt dus rennen! We landen op terminal A en moeten naar terminal E voor onze internationale vlucht. Eerst een stuk via loopbanden. Gelukkig rijdt er een metromover. Dan een stuk met de metromover. Nog een stukje lopen. We hebben nog een kwartier voor dat het vliegtuig de lucht in gaat. Vlak voor H7 zit een duty free shop. Pascal kijkt mij aan. Zou er nog tijd zijn... vraagt hij zich af. Hij is de hele vakantie al op zoek naar een luchtje. Hij springt even naar binnen. Esmée, Daan en ik moeten enorm naar de wc. Dat zit ook naast H7. Ik kom het toilet af en Timo zegt; "ze gaan over 5 minuten de gate sluiten." Oke, waar is papa dan? vraag ik. Die is nog aan het shoppen. Hoezo stressen?! Daar komt hij aan gehold. Timo zegt tegen hem dat we nu echt moeten boarden. Oh, maar mijn parfum moet nog naar de gate gebracht worden. Nu heeft ie het dus wel gekocht en betaald. Maar nog niet mee gekregen. Dat werkt hier zo. Dan komt een winkelbediende eraan met het zakje. Pascal is zichtbaar opgelucht en we hebben de aansluiting ook nog gehaald. Hoe cool is dat!

We zien al twee van onze koffers het vliegtuig in gaan. Dus alles komt op z'n pootjes terecht! De vlucht verloopt voorspoedig. We dommelen allemaal een beetje weg en landen een kwartier te vroeg om 7.30 uur op Dusseldorf. De koffers zijn ook allemaal mee gekomen. Om 8.15 uur alles weer in onze auto proppen en dan nog twee uur naar huis rijden. Thuis even gaan liggen en verplicht om 2 uur uit bed (oke, nog 1x omdraaien dan). Nu zo snel mogelijk weer in het ritme zien te komen!

De vakantie zit er weer op. Het was weer fantastisch!

13 opmerkingen:

 1. Nog even een heerlijk laatste dagje meegepakt en wat een super vakantie!
  Sterkte met de jetlag. Gr Esther

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het meelezen. Vanmorgen om 11.45 uur pas wakker.... Was niet de bedoeling. Welkom jetlag ;-)

   Verwijderen
 2. Zo dat is allemaal lekker soepel verlopen,en nog een lekker luchtje ook:)
  Bedankt voor get meelezen van jullie leuke blog!!
  Groetjes de moolenschotjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het meelezen. Zo leuk elke keer jullie reactie te lezen. Geniet nog even van jullie vakantie. Ik geniet nog met jullie mee :-)

   Verwijderen
 3. Gezellg blog.....en bedankt voor alle tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het zit er weer op.. Pff wat gaat het toch snel! Jullie kunnen terug kijken op een heerlijke vakantie! Bedankt dat we mochten meelezen met jullie avondturen! Groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, de reis is om gevlogen. We zijn nu wel toe aan vakantie na al deze drukte. Bedankt voor het meelezen. Errug gezellig!

   Verwijderen
 5. En dan zit t er helaas weer op. Wat n geweldige vakantie! Bedankt voor t mee lezen op jullie blog, ik heb er van genoten en tips uit gehaald. Hoop dat jullie snel uit jullie jet-lag komen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, helaas zit het er weer op. Zolang kijk je er naar uit, en zo is het voorbij. Gelukkig hebben we het blog nog om afentoe terug te lezen! Jullie veel plezier in 2015. Heerlijk dat vooruitzicht!

   Verwijderen
 6. Baal ervan dat het is afgelopen!! Wat moet ik nu lezen???

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Welkom thuis en bedankt voor je leuke verhalen. Ik vond het leuk om mee te lezen. Tot een volgende keer of op ons blog:) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen