zaterdag 12 juli 2014

za 12-7: Clearwater Beach

Vandaag verlaten we (het hotel in) Cape Coral. Bestemming is het hotel in Tampa, vlakbij Busch Gardens. We zullen een tussenstop maken in Clearwater Beach voor de zonsondergang op Pier 60.

Shell Factory
Als we richting het ontbijt lopen nemen we alvast wat bagage mee naar beneden. We zetten het in de auto en starten met een ontbijtje. Vandaag is er gravy, soort ragout en warme broodjes. En natuurlijk de wafels, yoghurt en ander lekkers. Dan halen we de rest uit de kamer en leveren de kamerpasjes in. Ik vind nog een folder van de Shell Factory vlakbij, in North Fort Meyers en op de weg richting Clearwater. Dus daar wil ik nog wel even stoppen.

Zo gezegd zo gedaan. Het is een enorme winkel. Ze verkopen er uiteraard schelpen, maar er zit ook een echte kerstman!

er staan opgezette beesten, er is een piratenafdeling. Je kunt het zo gek niet bedenken of de prullaria is er te koop. Echt lachen! Buiten is er ook van alles te doen. De kids zijn in een kermis attractie geweest, waarbij ze achteruit naar een hoog punt werden getrokken en vervolgens met een noodgang weer werden losgeschoten. Ze vonden het erg leuk, maar zeiden ook dat ze het niet de 8,50 dollar per persoon waard vonden. Nou ja, je moet het maar een keer gedaan hebben ;-).

Een lange autorit
Daarna weer in de auto. Een rit van ruim 2 uur voor de boeg.

We rijden eerst naar het hotel. La Quinta Inn Tampa. Eigenlijk vinden we het niet zo mooi. Op internet adverteren ze met 'New Hotel'. Nou wij zien niet waar, want het mag wel eens opgeknapt worden. Om half 3 gooien we de spullen op de kamer en vertrekken weer. Naast het hotel ligt een grote Walmart. Daar hupsen we eerst 'even' binnen. Een uur later staan we weer buiten.

Clearwater Beach
Dan rijden we richting de beach. Het is zaterdag. Het is erg druk. We zoeken een parkeerplek. Een man vraagt 20 dollar voor een plekje. Ik kijk Pascal aan. Neehee, dat doen we echt niet. We rijden verder en ja hoor of het zo moest zijn. Eén plekje, een heel mooi plekje staat op ons te wachten. 1,25 dollar per uur. Voor max twee uur. Kijk hier hoopte ik al op. We parkeren. Het is half 6. We besluiten te gaan eten. Daarna nogmaals de parkeermeter voor twee uur te vullen zodat we de zonsondergang kunnen bekijken. Zo gezegd, zo gedaan. We eten weer bij Crabby Bills net als 2 jaar geleden. Erg leuk en direct tegenover de pier. We moeten hier wel 20 minuten wachten, maar dat is zo voorbij. De mannen kijken in de wachtruimte naar het Nederlands elftal. Voor we het weten is er een tafel vrij. Na het eten lopen Pascal, Timo en ik naar de auto om de parkeermeter te vullen en een kleed te halen voor op het strand.

Pier 60
De 'kleintjes' gaan liever spelen in de speeltuin bij Pier 60. Als we terugkomen staan ze bij de straatartiesten te kijken. Wij kijken even mee en lopen dan het strand op. Het is een fantastisch mooie zonsondergang.

Wat een kleuren. Het is ook echt heel druk en gezellig op het strand. We lopen nog even de pier op en bekijken de stalletjes met prullaria. Op het grote grasveld voor de pier staat weer een enorm scherm opgesteld waar de film Nemo wordt vertoond. Het is alweer laat. We moeten nog ruim een half uur rijden naar het hotel in Tampa. De rit verloopt soepel en Pascal brengt ons weer veilig thuis met behulp van de tomtom. We stellen alvast de navigatie in voor morgenochtend. Het is 10 minuten rijden. Het was weer een drukke dag. En morgen ligt er weer zo een in het verschiet! Maar we hebben er zin in!

6 opmerkingen:

 1. Weer een lekkere dag achter de boeg! Wat gaat het toch allemaal snel!
  Jammer dat de kamer tegenvalt, hopelijk zijn de bedden wel goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, prachtig! Nog 7 dgn dan mogen wij ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke dag en zelfs de kerstman al tegengekomen. Jammer dat het hotel wat tegenvalt maar wel naast een Walmart. Super! Veel plezier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat hebben jullie toch weer veel gedaan!! Echt gaaf de foto met de kerstman, nog wel op zo'n zonnige dag :) Leuk de foto van jou en Esmee. Veel plezier nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb jullie blog weer even bijgelezen, wat een heerlijke dagen hebben jullie gehad zeg! Echt super!! En mooie foto's van de zonsondergang :)
  Veel plezier morgen in Busch Gardens

  BeantwoordenVerwijderen