woensdag 23 juli 2014

wo 23-7: een lange autorit terug naar Miami

Als we vandaag wakker worden staat alles in het teken van weggaan. Voor het laatst wakker worden in dit huis. Voor het laatst ontbijten. Voor het laatst door het huis lopen. Hebben we alles? Op de valreep checken we nog even het kastje waar we de opladers in bewaren. Daar lag nog wat in... Gelukkig op tijd ontdekt ;-). De bedden afgehaald en dan voor het laatst de deur achter ons dicht trekken. Wat hebben we hier een fijne tijd gehad.De tolweg
Voor vandaag staat de lange rit terug naar Miami op de planning. Even de tank vol gooien. Navigatie aan. Via de turnpike (tolweg) op naar het zuiden. Via de US27 duurt het bijna 5 uur. Via de turnpike 4 uur.

Vandaar deze keuze. Onderweg stoppen we bij een Plaza. Even plassen en een beetje bijvoeden.

De mannen kiezen kip van de KFC. Wij meiden nemen een corndog bij Nathans. Die wilde Esmée graag proberen. Ook lekker. Dan weer door. We zijn er nog lang niet. Hoe dichter we bij Miami komen hoe donkerder het wordt. Flinke regenbuien vallen naar beneden. Je ziet geen steek.

Goed opletten voor Pascal dus. Maar je rijdt ook zo door de bui heen en dan is het weer over.

Het hotel: Trump National Doral (ja, ja van Donald Trump)

Dan komen we aan bij het hotel.


Bij de oprit staat een huisje. Wij willen doorrijden naar de ingang van het hotel. We worden tegen gehouden. Een jongeman vraagt of hij ons kan helpen. Ja, we komen logeren. Oke, rijdt u maar door. Bij de ingang staan allemaal mannen van de Valet Parking. Wij zetten zelf even onze auto neer. Een man komt naar ons toe en vraagt onze sleutel. Dan kan hij hem verplaatsen als dat nodig mocht zijn (?!) Wat een service.

We stappen de lobby binnen. De kroonluchter en het marmer glinstert ons tegemoet. Wow, wat ontzettend chique. De receptioniste zit niet meteen achter de deur, maar gedecideerd aan de linker zijkant. Ze heeft dus wel oog op ons, maar niet te opvallend.

De kamer
Wij krijgen kamer 1314 (onze postcode, hahaha) toegewezen. Daar aangekomen blijkt dat ze ons een king room heeft gegeven. Dat is maar één bed. Wel een heel groot bed. Maar dat willen wij niet. Pascal en ik lopen (even) terug. Wij zitten in een heel ander gebouw. Pffff... Geen probleem. Dan krijgt u kamer 1312.

Twee queen bedden. Prima! We gaan weer terug. Net zagen we het al, maar nu echt in de kamer aangekomen zien we hoe prachtig het hier is. We hebben gouden, ja echt gouden, kranen. Zelfs de hendel waarmee je de wc doortrekt is goud.

Op het toiletpapier zit een gouden zegel geplakt. Er staat een tv. Echt een joekel. Ik denk dat ie wel 1,30 m breed is. Niet normaal zo groot. Er hangen badjassen in de kast. Er is een minibar. Met minibar prijzen. Echt ontzettend mooi allemaal.

Even wat terugbrengen
Omdat er nog donkere wolken zijn en licht spettert besluiten we eerst even naar Dolphin Mall te gaan. Ik had een shirtje voor Esmée bij Hilfiger gekocht. De pailletjes vallen er vanaf. Een touwtje heeft losgelaten. Dus ik wil hem ruilen of terugbrengen. Dat doen we eerst maar even ipv morgenochtend vroeg. We parkeren precies op de goede plek. En staan binnen 5 minuten in de winkel zonder de hele Mall door te hoeven! Ik breng hem terug want ze hebben hem hier niet meer. We schaffen een andere aan en verlaten de Mall weer.

Avondeten op de 'bonte avond'

Dan gaan we naar de Outback verderop. Twee jaar geleden aten we de 'bonte avond' ook bij de Outback.

Het leek ons wel grappig om dat nu weer te doen. We hadden hem deze vakantie nog niet aangedaan. Als we daar zitten zegt Pascal dat ie graag nog even bij de Macy's wil kijken voor iets. Op de weg naar het hotel stoppen we nog bij de Miami International Mall. Helaas hebben ze niet wat hij zoekt en rijden terug naar het hotel. Het is al donker. Toch moeten we natuurlijk nog zwemmen.

Housekeeping
Op de kamer blijkt iemand geweest te zijn. De sierkussens van bed zijn weg(opgeruimd!). De gordijnen dicht en op bed liggen nu de badjassen en op de grond er bij staan sloffen. Er staan 2 flesjes water en er liggen chocolaatjes. Hahaha, wat is dit dan voor luxe.

Zwemmen
Hup omkleden en op naar de pool. De kids hebben niet het geduld tot wij klaar zijn en liggen dus 5 minuten eerder in het zwembad. We vinden ze in het bubbelbad. Ze hebben al een glijbaan ontdekt en ze hebben hun spullen in een loungehoek gelegd. Hier staat ook een koelkastje en hangt een tv.Het zwembad is helemaal omringd door palmbomen. Prachtig verlicht nu. Morgenochtend nog eens kijken hoe het er bij daglicht uitziet. We hebben afgesproken dat ze nog mogen zwemmen. Om 11 uur moeten we uitchecken. Dat is een mooie tijd. Om 14 uur vliegen we weer. Dan hebben we de tijd om de tank weer vol te gooien omdat we hem vol moeten inleveren. De auto terugbrengen en dan op ons gemak inchecken. We hebben een overstap van een klein uur op Atlanta om daarna door te vliegen naar Dusseldorf. Maar eerst morgen nog even zwemmen en genieten van de zachte handdoeken. Oh ja, nu douchen onder een gouden douche kop.

1 opmerking:

  1. Zo wat een luxe heerlijk!!!
    Dat is wel fijn om zo af te sluiten toch.
    Morgen nogeen laatste plons en een goede terug reis..

    BeantwoordenVerwijderen