zondag 6 juli 2014

zo 6-7: Miami South Beach

Vanmorgen moest er weer eerst gezwommen worden. Vanaf 8 uur is het zwembad open dus geduld is een schone zaak ;-).

North Beach
Na de korte zwemsessie komen ze met z'n drietjes weer boven. We ontbijten wat en rijden tegen 10 uur weg. We rijden eerst richting Bal Harbor/Surfside. Daar sliepen we twee jaar geleden. Maar het hotel bestaat niet meer, het is nu bouwgrond. We parkeren gratis bij de Publix, we blijven Hollanders en lopen richting het strand. Onze tenen spelen in het water. Het is heerlijk. Het is erg warm. De lucht betrekt. Als we bij de Publix binnen zijn hoost het buiten. Wat een mazzel, wij hebben nergens last van. Dan rijden we via Collins Ave naar het Zuiden.

South Beach
Op South Beach parkeren we weer op de 13e straat/Collins ave. Voor 1 dollar per uur sta je hier. Echt goedkoop! We wandelen over Ocean Drive. De kids spelen in Lummus Park in de speeltuin. Esmee vindt grote cocosnoten. Dan horen we uit een tent langs Ocean Drive harde muziek. We gaan kijken. Bij een gay cafe staat een travestiet te zingen. Dan komt zij (eigenlijk een hij) op Esmee afgelopen. Ze pakt haar hand en neemt haar mee richting het cafe. De travestiet begint uitdagend te dansen en iedereen kijkt natuurlijk. Esmee staat er een beetje beschamend bij. Maar toch lijkt ze het leuk te vinden. Ze paraderen samen langs het publiek terwijl de travestiet dollars incasseert. Dan brengt ze Esmee weer terug naar de overkant van de straat waar wij staan. Esmee krijgt ook een dollar in haar handen gedrukt. Ze is helemaal blij en vraagt wat ze hier van kan kopen.

We lopen verder. Op Collins Ave gaan we wat winkels binnen. We lopen over Espanol Way. Een leuk uitziend straatje. Bestemming is Lincoln Road. Daar zijn we ook nog nooit echt geweest. Wat is dat leuk zeg. Allemaal winkels, cafes en gewoon heel gezellig. Echt heel anders dan het amerikaanse winkelen. Timo heeft schoenen gezien. Gisteren ook in Downtown. Eigenlijk weet hij niet meer hoe die er precies uitzagen. Dus of we toch nog even naar Downtown kunnen rijden. Dan kan hij kiezen welke hij wil.

Een klein ommetje
In Downtown blijken de winkels dicht te zijn op zondag.... Via de US1 rijden we maar weer richting ons hotel. Onderweg eten we bij Little Havana. Dit is een heel leuk restaurantje op de 127e straat. 4 blocks van ons hotel. Wij zaten in het safari gedeelte. Er hingen allemaal opgezette beesten aan de muur.

Nu zijn we weer 'thuis'. Inmiddels is het 21 uur geweest. De kids liggen alweer een uur in het zwembad. Hoogste tijd om ze er uit te halen.
We hebben er weer een hele leuke dag op zitten in South Beach. Heel veel dingen gezien die we twee jaar geleden niet hebben gedaan. Morgen verlaten we dit hotel en gaan we naar Key Largo met een glazen bodemboot varen.  We slapen dan in het Hampton Inn in Homestead.

1 opmerking:

  1. Ja die travestiet hadden wij vorig jaar ook gezien,je kijkt je ogen uit daar in miami.
    Weer een heerlijke dag gehad ben benieuwd morgen naar de glazeb bodemboot,wilde we vorig jaar ook graag doen.
    Maar helaas geen tijd voor gehad..

    BeantwoordenVerwijderen