zondag 13 juli 2014

zo 13-7: Busch Gardens, dag 1

Ik word wakker. Naast m'n bed staat iemand te springen. Daan roept: Vandaag gaan we naar Busch Gardens! Zo de toon is gezet. En iedereen wordt wakker. Hij staat te springen en te stuiteren. Naar deze dag heeft ie al heel lang uitgekeken.
Voor we het weten is iedereen aangekleed. Kijk het kan dus wel! ;-) We gaan naar beneden. Ontbijten lekker en pakken de rugtas met water en zonnebrand. We gaan op pad. Na een kwartier staan we op de parkeerplaats.

Sesame Place jaarpas
We laten de brief zien waarop staat dat we een jaarpas voor Sesame Street hebben aangeschaft. De 17 dollar parkeerkosten hoeven we niet te betalen. We zijn nu al blij met deze jaarpas (144 euro). Via het forum las ik hierover. We hebben één jaarpas gekocht. Hiermee kan je naar BG, Seaworld en Aquatica. Je krijgt er korting mee op eten in het park en dus gratis parkeren. Daar ging het ons om. De andere 4 tickets hebben we via ticketsdirect.ie gekocht. Dat was dan weer iets voordeliger (101 euro ps). We hebben er alleen 8 gekregen. Dus voor de overige 4 moeten we nog iemand vinden...

Achtbanen geweld
Maar vandaag dus BG. Als we binnenkomen danst Daan in het rond. Hij is zo blij! Echt leuk om te zien. We beginnen bij de Cheetah Hunt. Als we daar in de rij staan besluiten we dat Esmée en ik een All-Day Dining bandje gaan kopen. We kunnen dan eten halen zonder te betalen. Je mag het eten niet delen volgens de voorschriften...
Het is wel makkelijk zo'n bandje om je pols. Na de aanschaf hiervan gaan we naar de attracties waarvoor je 54 inch moet zijn.Teleurstelling
Esmée heeft van de week speciaal Sketchers gekocht met zo'n verhoogde zool. Het werkt. Ze mag de Montu en de Sheikra in. Bij de Kumba willen we in de attractie stappen. Maar er staat een jonge dame die zegt "dat zijn schoenen met een verhoging." Ze moet haar schoenen uit... Meten.  Ja, dan redt ze het dus net niet. Zeker niet zonder schoenen. Ze mag er niet in. Onze thrillseeker barst in tranen uit. De jongens zitten er al in. Ik blijf bij Esmée. De jongens balen enorm voor hun zusje. We lopen verder.

Nattigheid
In River Rapids worden we echt drijf en drijfnat. Gelukkig is het heel warm. Maar het blijft allemaal klam aanvoelen.

Als we door een grot met dieren lopen begint het buiten te regenen. En nog meer te regenen. En te onweren! We blijven schuilen. We zitten wel een uur in het hol. Als het minder wordt lopen we richting een restaurant. We eten wat en overleggen wat we gaan doen. Alle attracties zijn gesloten met onweer. We blijven hangen in BG. Lopen nog wat rondjes.

We eindigen waar we begonnen zijn in de Cheetah Hunt. Nu met ondergaande zon om 20.45 uur.

Knallend einde
Om 21.00 uur begint een show met afsluitend vuurwerk. Dat willen we eigenlijk ook nog mee maken. Het is een fantastische openlucht show. En het vuurwerk is ook prachtig!

We hebben echt een fantastische dag gehad. In de namiddag werd het weer slecht en lagen de attracties een uurtje of 3 stil. Maar desalniettemin hebben we een hoop kunnen zien en zijn onze voeten nu helemaal op! Iedereen is onder de douche gesprongen. Ik mag nu nog en dan gaan de luikjes dicht. Morgen nog een paar attracties te gaan.

5 opmerkingen:

 1. Wat knap dat jullie kinderen daar in durven, dat durven ze bij mij echt niet!
  Jammer vh weer, maar toch nog veel kunnen zien! Veel plezier weer vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze kinderen zijn ook niet van die helden hoor. Wel jammer voor Esmée dat ze niet in de Kumba mocht. Toch nog een hele leuke dag gehad. Veel plezier!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi moppies, wat jammer voor Esmée dat zij niet in deze attractie mocht, dat is ff balen!!!!!!
  geniet verder dikke knufsss

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weer een superdag! Fijn hoor! Jammer voor Esmee dat ze er niet intrapten met haar schoenen! Weer een reden om terug naar Bush Gardens te gaan als ze groter is��

  BeantwoordenVerwijderen